Biff med bambuskott
Marinering
Sås
0,5 kg | Biffkött, godast med oxfile eller ryggbiff men funkar med lövbiff. |
2 msk | maizena |
3 msk | vatten |
1 tsk | färsk ingefära, riven |
0,5 tsk | salt |
100 gram | färska champinjoner, skivade |
1 burk | bambuskott |
2 klyftor | vitlök, pressad |
1 st | Köttbuljongstärning |
3 msk | mörk sojasås |
2 msk | ostronsås |
4 dl | vatten |
2 msk | Maizena, utrört i 3 msk vatten |
1 msk | sesamolja |
2 msk | matolja |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Skär köttet i så tunna skivor som möjligt. Är köttet halvfryst är det lättare. Blanda marinadingredienserna och slå över köttet - rör runt alltihop. Låt det helst stå i kylskåpet över natten. Är det bråttom får det räcka med ett par timmar.
- 2. Stek/woka champinjonerna på hög värme i matolja och tag sedan upp dom.
- 3. Stek köttet i olja tillsammans med den pressade vitlöken. Häll i sojasåsen.
- 4. Häll på vattnet, ostronsåsen och buljongtärningen. När det kokat upp så lägger du i champinjonerna & bambuskotten. Lår det koka i två minuter och red sedan med maizena tills du tycker såsen är lagom tjock. Häll sedan i sesamoljan och rör om. Klart! Servera med jasminris.
Serveringsförslag: Jasminris
Dryckestips: Öl, mjölk, vatten