receptvardag.blogg.se

Hej, jag är en 23 årig tjej som gillar att få tips och idéer om god mat. Så tänkte dela med mig av goda recept här :) Längst ner på recepten kommer jag att lägga en kommentar om hur den var att tillaga om jag hunnit testa :) Även tankar och idéer kommer upp. Ät med munnen, inte med ögonen. = det ser inte så professionellt ut men det smakar ;)

Biff med bambuskott

Publicerad 2014-09-18 13:31:04 i Allmänt, kött, mat,

Marinering
0,5 kg  Biffkött, godast med oxfile eller ryggbiff men funkar med lövbiff.
2 msk  maizena
3 msk  vatten
1 tsk  färsk ingefära, riven
0,5 tsk  salt
Sås
100 gram  färska champinjoner, skivade
1 burk  bambuskott
2 klyftor  vitlök, pressad
1 st  Köttbuljongstärning
3 msk  mörk sojasås
2 msk  ostronsås
4 dl  vatten
2 msk  Maizena, utrört i 3 msk vatten
1 msk  sesamolja
2 msk  matolja
 
 
 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär köttet i så tunna skivor som möjligt. Är köttet halvfryst är det lättare. Blanda marinadingredienserna och slå över köttet - rör runt alltihop. Låt det helst stå i kylskåpet över natten. Är det bråttom får det räcka med ett par timmar.
  2. 2. Stek/woka champinjonerna på hög värme i matolja och tag sedan upp dom.
  3. 3. Stek köttet i olja tillsammans med den pressade vitlöken. Häll i sojasåsen.
  4. 4. Häll på vattnet, ostronsåsen och buljongtärningen. När det kokat upp så lägger du i champinjonerna & bambuskotten. Lår det koka i två minuter och red sedan med maizena tills du tycker såsen är lagom tjock. Häll sedan i sesamoljan och rör om. Klart! Servera med jasminris.

Serveringsförslag: Jasminris

Dryckestips: Öl, mjölk, vatten

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela